Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Gyros elkészítése

Gyros alapanyagok, tárolásuk és elkészítésük

Technológiai és tárolási utasítás

A pita közel kör alakú, lapos termék, jellegzetesen sűrű tésztájú, középen szabályosan szétváló. Átmérője kb. 100 mm, súlya 70 g. Csomagonként 10 db pita van fagyasztva.
Tárolása, eltarthatósága: -18 °C-on, gyártástól számított 6 hónap. Felhasználás előtt fagyasztóból történő kivételt követően szobahőmérsékleten 1-2 óra elteltével használható. A csomagokat felolvasztáskor dátumozni kell!
 
Gyros hús: szeletelt, készre sütött, csirkehús. Csomagonként 1000g. Eltarthatósága, a gyártástól számítva 12 hónap -18 °C-on. Az elkészítéshez szükséges az előzetes felolvasztás a gyorsabb elkészíthetőség miatt. Felolvasztás után zárt csomagolásban 1 nap a másodlagos felhasználhatósági idő, normál terű 0 és 5 ºC közötti hűtőben. Felolvasztása: mikróban vagy rostlapon, maximum 2 perc.
 
Szeletelt uborka: 1 kg-os kiszerelésben, 5-15 °C-on tárolva, gyártástól számított 90 nap. Másodlagos felhasználási ideje megegyezik a csomagoláson jelzett dátummal.
 
Káposzta saláta: 1 kg-os kiszerelésben, 0-5 °C-on tárolva, gyártástól számított 90 nap. Másodlagos felhasználási ideje megegyezik a csomagoláson jelzett dátummal.
 
Tzatziki szósz 2,4kg-os vödrös kiszerelésben. Eltarthatósága 0-30 °C-on 6 hónap. A gyros elkészítéséhez elengedhetetlen. a szószt külön edényben natúr joghurttal és/vagy tejjel hígítjuk, hogy könnyebben adagolható legyen egy evőkanállal is! Az edényt minden esetben feliratozni kell, hogy mikor lett bekeverve a szósz, és csak aznap felhasználható!

Gyros készítés folyamata

A gyros elkészítése nagyon egyszerű, mert kész alapanyagokkal dolgozunk.
 
 • Első lépésként a készre sütött gyroshúst vegyük ki a fagyasztóból és normál terű hűtőben olvasszuk ki. A kiolvasztást követően mikrohullámú sütőben melegítsük kb. 2 percig. A hűtőben maradt mennyiséget címkézzük fel, ahol (kivétel dátumát matricára felírva és ráragasztva) 24 órás tárolása megengedett.
  A kivett mennyiség egy 70 g-os pitához: 75 g
   
 • A fagyasztott pita kiolvasztása szobahőmérsékleten történik.
  A pita kiolvasztás után egyszerűen mikrohullámú készülékben melegíthető. Akkor tudjuk, hogy a pita átmelegedett ha a tésztája elkezd duzzadni.

Gyros összeállítása:

 • A mikrohullámú sütőben melegített pitát beletesszük a gyros tasakba. Majd vágódeszkára tesszük a pitát. A tasakot felhajtva a pitából egy kb. 3 cm-es „kalapot” vágunk le, majd széles oldalú csipesszel óvatosan szétnyitjuk. A szétnyitott pitába tesszük az előzetesen 2 percig mikrohullámú sütőben melegített gyroshúst, majd a tetejére tetszés szerinti tzatziki szószt teszünk.
   
 • A szószra 1-2 szelet szeletelt uborka és rétegesen káposzta saláta rakható. Majd ismét szószt rakunk rá! Majd ismét gyroshús, szósz, uborka, saláta szósz! Fontos, hogy így rétegesen rakjuk, ügyelve, hogy a pita tésztája ne szakadjon ki! A végén lezárásként helyezzük a tetjére a levágott ,,kalapot”! (Az elkészítésnél a feltétek tetszés szerint változtathatók.)A szószra különböző zöldségek (pl. uborka, paradicsom, káposzta, hagyma stb.) rakhatók. Majd ismét szószt rakunk rá. Ezután ismét gyroshús, szósz, saláta, szósz következik. Fontos, hogy így rétegesen rakjuk, ügyelve, hogy a pita tésztája ne szakadjon ki! A végén lezárásként helyezzük a tetejére a levágott ,,kalapot”! (Az elkészítésnél a feltétek tetszés szerint változtathatók.)
 
További termékváltozatokért és információkért nézzen körül honlapunkon, vagy keresse értékesítőnket bizalommal a +36 30 760 1859-es telefonszámon.

Az elkészítéshez jó munkát kívánunk!