Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Hot-dog elkészítése

Hot-dog alapanyagok, tárolásuk és elkészítésük

Technológiai és tárolási utasítás

1. Hot-dog pároló „ STEAMER „ berendezés technikai adatai

2. Hot-dog alapanyagok és tárolásuk

3. Hot-dog elkészítés folyamata

4. Tisztítás 

 

1. „YANKEE” asztali hot-dog pároló készülék technikai adatai:  Yankee Hot-Dog pároló (Steamer) (9220HUGMSTEAM)

230 /50Hz,
teljesítmény: 1000W
mérete: 35cmx38cmx60cm

2. Hot-dog alapanyagok és tárolásuk


A hot-dog kifli, hosszában vágott. Mérete 17 cm, súlya 60 g. Kiszerelése 36 db/karton. Tárolása, eltarthatósága -18 °C-on, gyártástól számított 9 hónap. Felhasználás előtt szobahőmérsékleten fél óra elteltével használható. Felolvasztást követően a gyári csomagolásban (PE tasakban) szobahőmérsékleten tárolt kiflik 3 napig felhasználhatók. A termék késztermék, további sütést, feldolgozást nem igényel. A csomagokat felolvasztáskor dátumozni kell!
 

Yankee hot-dog virsli:
hossza 17-18 cm, súlya kb. 50-55 g, emészthető beles enyhén füstölt, sertéshúsból készült termék . Csomagolása 7,2 kg-s (6 db x 24 csomag) nem egalizált vagy 1 kg-s (20 db-os) egalizált kiszerelésben. Eltarthatósága, a gyártástól számítva 1 év -18 °C-on. Felolvasztása: felhasználás előtti nap 0-5 °C-on hűtőgépben.
Az elkészítéshez szükséges az előzetes felolvasztás a gyorsabb elkészíthetőség miatt. Felolvasztás után zárt csomagolásban 4 nap a másodlagos felhasználhatósági idő, normál terű 0 és 5 ºC közötti hűtőben. Ez a csomagoláson is fel van tüntetve. Felolvasztáskor feliratozni kell a csomagokat! 
 
Pirított, szárított hagyma: 2,5 kg-os PE tasakos kivitel. Tárolása hűvös, száraz helyen, eltarthatósága gyártástól számított 6 hónap. Másodlagos felhasználási ideje megegyezik a csomagoláson jelzett dátummal, felbontás után a tasakot gumigyűrűvel zárjuk vissza hogy a nedvességet ne tudja magába szívni.
 
Szeletelt uborka: 1 kg-os kiszerelésben, hűvös helyen tárolva, gyártástól számított 4 hét. Másodlagos felhasználási ideje megegyezik a csomagoláson jelzett dátummal.
Dresszingek: mustár, ketchup, majonéz, chili szósz 2 kg-os zsákos kiszerelésben, tárolásuk 2 és 25 °C között, fogyaszthatóságuk, eltarthatóságuk a csomagoláson feltüntetve. (4 és 6 hónap között) Felhasználási ideje minden esetben megegyezik a feltüntetett szavatossági idővel.

3. Hot-dog elkészítés folyamata

A pároló gép a kifli és a virsli egyidejű párolására illetve melegítésére szolgál. A gépet lehetőség szerint forró vízzel kell feltölteni és a maximumra állítani. A gépekbe a vizet az alsó tálca ¾-ig kell tölteni. Ez kb. 3-5 liter. Majd a hőfokszabályzót elfordítva kell a párolást megkezdeni. Használat közben biztosítani kell a folyamatos víz utánpótlást. Amennyiben a víz utánpótlása nem történik meg a gép a túlmelegedés megakadályozása végett automatikusan kikapcsolja magát és felvillan a piros jelzőfény! Amennyiben ez megtörténne, a gép alján található egy fekete takaró sapka, aminek a letekerésével a gép hő kioldóját ismét vissza lehet kapcsolni. 
 
A szabályzó gombot ÜTKÖZÉSIG kell elfordítani ahhoz, hogy a gép a 80-90 °C hőmérsékletet elérje. Majd a gépet tartalék állapotra (a tekerő gomb 2/3 állása) kell venni az optimális üzemeltetéshez (ezt egy hőmérővel lehet ellenőrizni). A hőfoknak NÉBIH előírás szerint 63 fokosnak kell lenni. Ez az optimális. A virsli párolását lehetőség szerint már olvasztott állapotban kell megkezdeni. Így az elkészítési idő lecsökkenthető. A virslinek minimum 10 perc szükséges a megfelelő hőfok eléréséhez. A kiflinek 2-3 perc is elég lehet, ha megfelelő hőfokon üzemel a gép. A kifli a már üzemi hőmérsékletet elért berendezésekben néhány perc alatt elkészül. A megfelelő hőmérsékleten tartott alapanyag (virsli) kb. 5-6 órán keresztül a berendezésben melegen tartható, minőségromlás nélkül. A túlmelegített virslik eldurranhatnak, így a hőfokot pontosan kell beállítani. A kifli melegítő berendezéstől magas hőfoknál a péksütemény elvizesedhet. Itt fokozottan ügyelni kell a hőmérséklet szabályozására. A kicsit elvizesedett kiflik, a melegen tartó ajtajának kinyitásával, helyre hozhatók. Nagyobb forgalomnál, a gyorsabb párolás érdekében magasabb hőfokra kell állítani a berendezést, de a forgalom csökkenésénél szintén után állítást igényel.
 
A YANKEE HOT-DOG fő típusai a „normál hot-dog”, és az „extra hot-dog”. A „normál hot-dog” összeállítása: kifli, virsli, mustár és ketchup. Itt a kifli és a virsli mérete változó. Az „extra hot-dog" összeállítása: kifli, virsli, mustár, ketchup, majonéz, szárított pirított hagyma, szeletelt savanyított uborka. 3/4 A dresszingeket maximum egyszeri adagolással, a kifli teljes hosszában kell felhelyezni. 

4. Tisztítás

A berendezéseket szükség szerint, de legalább naponta 1x tisztítani és fertőtleníteni kell. Tisztítás megkezdése előtt a berendezés csatlakozóját a hálózatból ki kell húzni! A berendezéseket vízbe mártani vagy folyóvíz alá helyezni tilos, mivel az elektromos részek beázhatnak!

A „YANKEE STEAMER” berendezések leeresztő csappal vannak ellátva, így, a már elhasznált pároló vizet ezen keresztül le lehet ereszteni, ezután az ANTSZ által előírt, és elfogadott tisztítószerekkel kell tisztítani majd fertőtleníteni. Tisztításnál karcoló súroló szereket ne használjon. A berendezést a tisztítási folyamat végén puha ronggyal, vagy papírtörlővel szárazra kell törölni, főként a külső borítását. 
 
A meghibásodott berendezéseket, ne kísérelje meg javítani, bízza ezt szakemberekre, így kérje a berendezés cseréjét vagy javítását az alábbi telefonszámon! +36-30-760-1862
További termékváltozatokért és információkért nézzen körül honlapunkon, vagy keresse értékesítőnket bizalommal a +36 30 760 1859-es telefonszámon.
 

Az elkészítéshez jó munkát kívánunk!